måndag, september 17, 2007

Igår tittade jag en stund på Agenda. Med i programmet var en tjock kvinna i övre medelåldern. Hon tyckte att teckningar av rondell-Muhammed (som gjort att en konstnär blivit mordhotad av Al-Qaida, om ni missat nyheterna) var likställt med publicering av grov barnpornografi eller offentlig likskändning. LOL. Det var det pinsammaste jag hört på ett tag. Just sådana uttalanden bevisar varför det finns så många onödiga missförstånd som resulterar i krig, fortfarande år 2007. Hon var i och för sig ingen extremist, inte vad jag vet, men under intervjun visade hon att hon uppfyllde minst två extremist-kriterium. För det första avsaknaden av humor, för det andra att vara uppe i det blå. Snälla, kom ned på jorden, kärringjävel.

- - -

Al-Qaidas antagningsprov - FACIT första 2 frågorna:

Fråga 1: Är du humorbefriad? Korrekt svar: Ja.
Fråga 2: Tolererar du ingen som helst kritik eller satir över din tro (trots att sådant är möjligt p.g.a. den där förbannade lagen om yttrandefrihet). Korrekt svar: Nej.

2 kommentarer:

Morris Schaffer sa...

Se det från den ljusa sidan, om den där kärringen hade haft humor hade inte vi haft nöjet att skratta åt henne. Visst är det störande, men jävligt roligt också!

Higuita sa...

Det är just därför det fortfarande är underhållande att titta på tv!