söndag, juli 29, 2007

krazy rain.



Somnade en tredjedel in i Livet på landet, som började 01:10 i natt. Varför går alla bra filmer mitt i natten? Skandal. Men rätt av femman att på senare tid visa Chevy Chase-klassiker som inte går att få tag på DVD här i Sverige.

Någon har gått omkring här ute och viftat med en stor plåt större delen av dagen, så har inte kunnat plugga in och gå på linan förrän nu. Jag har fet abstinens.

Läste ut Chevy Chases biografi I'm Chevy Chase...And You're Not, av Rena Fruchter, idag (ja, jag har snöat in på mannen). Den var intressant. Chevy blev misshandlad av sin mor och sin styvpappa tills han var femton. Hans morsa var allmänt instabil. Han är god vän med Bill Clinton. Han har hamnat i slagsmål med Bill Murray bakom kulisserna på SNL. Han har haft en sejour som "gigolo" åt en överklasskvinna i New York. Han blev erbjuden rollen som Lester Burnham i American Beauty, men tackade nej. En mindre lyckad kommentar till en Warner Brother-chefs fru, diverse tjänster åt vänner, en totalflopp till talkshow, depressioner och hemlängtan till NY har dock lett till att Chevys filmkarriär kantrat. För någon rolig film sedan 80-talet, det har han inte gjort.

Nästa alster blir Räddaren I Nöden. Jag har ju inte läst den än.

Inga kommentarer: