måndag, februari 19, 2007

Det här är Emilio.



Vad har Elijah Wood, Harry Belafonte, Helen Hunt, William H. Macy, Heather Graham, Anthony Hopkins, Laurence Fishburne, Demi Moore, Martin Sheen och Lindsay Lohan gemensamt? Jo, de är alla med i leken när Emilio Estevez regidebuterar med Bobby. En sådan brokig och stjärnspäckad cast skapar givetvis intresse för filmen. Men också dessa två iakttagelser:

1. Emilios musche från filminspelningen (notera även hur far iakttager son).

2. Filmen handlar om mordet på senatorn Robert F. Kennedy 1968. Film och året 1968 är en lyckad kombination; det kom ju så många bra filmer det året: Rosemary's Baby, 2001, Apornas Planet, One Upon A Time In The West, Örnnästet och Bullitt för att nämna några. Alltså måste Bobby vara en förträfflig film, förstås.

2 kommentarer:

Higuita sa...

Med en präktig mustasch och självaste farsan i en av rollerna kan det inte bli något annat än ett mästerverk. Kanske Emilio slutligen har insett att han är bättre bakom kameran än framför den?

Morris Schaffer sa...

Du glömde nämna Spalovac mrtvol av Juraj Herz! 1968 är mitt favorit-år och Spalovac mrtvol är filmen som kröner det... tillsammans med Once upon a time.. givetvis!