tisdag, december 02, 2008

THIS, is England



När bloggen nu gör comeback har Leedsvistelsen nått vecka 5. Det är som att tiden försvunnit och bloggen inte hunnit med, för det har den ju verkligen inte. Så, var börjar man berätta liksom? Vad skriver man nu, vid detta datum, vid denna definierande tidpunkt? Detta kommer förstås inte att vara ett inlägg som platsar i någon kronologisk redogörelse. Inte heller kommer det vara någon summering. Nej, det har gått för lång tid för något sådant, men nu börjar vissa saker utkristallisera sig. Givetvis har vistelsen inneburit en förändring, men trots att man här kör på vänster sida, trots att man saknar övergångsställ utan trafikljus, trots att man håller hustemperaturerna på andedräktssynlig nivå, trots de smala trapporna, trots saknaden av salt, trots att man dyrkar Yorkshire-puddingen, trots The Suns Page 3-tjejer och trots den nästan paranoia-liknande 'mind the people'-approachen ('please', 'sorry', 'thank you' etc.), så är det ju typ som hemma.

Som nu t.ex., när jag sitter och fullständigt matar ut å, ä och ö:n. Och som imorse, då snön hade kommit.

***
På bilden ovan syns gatan jag traskar nerför varje morgon på väg till skolan. (Bor på 6 Brownberrie Crescent, det andra stället jag bor på här i Leeds, de första tre veckorna var det The Chase, Rawdon som gällde.)

6 kommentarer:

57 sa...

Kul att se! När kommer ni hem igen?

Erik sa...

Annu mer sno har nu, sa det blir kaos for engelsmannen, hehe! Aker hem 14:e dec.

Anonym sa...

Vad gör du i Leeds eeerik? Dom har ju inte ens ett redigt fotbollslag!
/Passivitetens högborg

Tommi sa...

Din lilla huligan!

Du som kan kameror, kan inte du berätta åt mig om Nikon D40 är en prisvärd kamera?

Anonym sa...

Yay! äntligen uppdaterar han. det var ju inte en dag för tidigt.

/Maria

Erik sa...

Tommi: Ja, jag gillar kanslan o greppet pa Nikons kameror, och manga har praisat D40n, sa den e tokprisvard om du klarar dig med 6mp. Du kan ocksa kolla upp D60:an, lite uppdaterad version med 10mp och inbyggd dammsugare for sensorn.