torsdag, juli 05, 2007

Marta lekte på Tjärnvallen

Igår kväll spelades vad man i annonsen kallade "århundradets fotbollsmatch" i Vilhelmina. Tjärnvallens nya konstgräsplan invigdes med kvartsfinal i Svenska Cupen mellan Umeå IK och Sunnanå. Matchen var sådär. Den första timmen var krampaktig men när Umeå till slut fick hål på Sunnanå genom Malin Moström (som nätade direkt i den tillfälliga comebacken) lossnade det. På en billigt dömd straff kunde Marta säkert sätta 2-0, för att sedan punktera tillställningen genom en vänsterdänga rakt upp i krysset. Ridå, Sunnanå. På slutet fick de dock ett tröstmål.

3-1 till Umeå alltså. Laget som helhet imponerade sannerligen inte, men det gjorde Marta med sina två mål och ett assist. Hon leker verkligen fotboll, dock utan att sakna konstruktivitet. Utan Marta hade Umeå inte varit något särskilt alls.

- - -

Det kändes smått surrealistiskt att befinna sig på Tjärnvallen igår. Solig varm sommarkväll som nere på kontinenten, tvåtusen åskådare vid planen som saknade riktig läktare (drygt hälften satt på inhyrd mobil läktare från Umeå, resten på andra långsidans grässlänt). Det var en storslagen (för att vara Vilhelmina) stämning men ändå en så intim fotbollsupplevelse, som bara kan vara möjlig på ett ställe som här.

Inga kommentarer: